Minister Koenders in zijn Haagsch College over de grenzen van Europa NOS

Koenders: Assad in Den Haag berechten

time icon

President Assad moet door het Internationaal Strafhof in Den Haag worden berecht. Minister Koenders vindt dat een belangrijk punt, zei hij in het Haagsch College. "Iemand die zo veel bloed aan zijn handen heeft, die moet zich voor een rechter verantwoorden."

Koenders zei dat er geen vrede in Syrië mogelijk is, zolang Assad nog aan de macht is. "Ik weet precies wie er verantwoordelijk is voor de grote migratiestromen van dit moment en dat is hij."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Koenders: Assad in Den Haag berechten

De minister van Buitenlandse Zaken realiseert zich dat het vertrek van Assad niet van vandaag op morgen geregeld is. "Er moet natuurlijk eerst nog gesproken worden en uiteindelijk moeten de Russen ook meehelpen. Maar het is een illusie om te denken dat je door het behouden van dictators meer stabiliteit en minder vluchtelingen krijgt."

Het hele college met Bert Koenders is te zien op het themakanaal NPO Politiek, vandaag om 14.00 uur en om 22.00 uur. De uitzending zal geregeld worden herhaald. 

STER Reclame