CBS
NOS Nieuws

Eerste winnaar Powerball bekend: Lot gaat nergens meer naartoe

Een man uit Tennessee heeft vandaag een stukje papier ter waarde van zo'n 533 miljoen dollar verzilverd. John Robinson is de eerste van drie winnaars van de Powerball-loterij die naar buiten treedt.

Voordat hij zich meldde bij een loterijkantoor in zijn thuisstaat, was Robinson naar New York gevlogen om zijn winnende lot te tonen in de Today Show. Hij was in de studio met zijn vrouw, dochter, hond en advocaat.

Handtekening

"Nu ben ik nerveus, omdat iedereen het weet", zei Robinson in de uitzending. Het was op advies van de advocaat dat de winnaar zichzelf op televisie openbaarde. Volgens de juridisch adviseur is het een goede manier om de zaak beheersbaar te houden.

En Robinson heeft nog een veiligheidsmaatregel genomen. Hij zette zijn handtekening op de achterkant van het lot. "Dit papier gaat nergens meer naartoe."

John Robinson werkt in de IT-sector en zijn vrouw in de zorg. De dochter des huizes is pas afgestudeerd. Ze is nu van plan haar studielening in een keer af te betalen met het prijzengeld, zei dochter Tiffany Robinson in de Today Show.

Ik krijg een paard.

Dochter van de winnaar

Maar ze bedacht zich nog iets veel belangrijkers. "Mijn eerste gedachte was, ik krijg een paard. Mijn vader zei namelijk altijd: als ik de loterij win, krijg je er een." John Robinson is zelf van plan een deel van het geld aan zijn kerk te doneren en aan een kinderziekenhuis in Memphis.

De twee andere winnaars van de in totaal ongeveer 1,6 miljard dollar hebben zich nog niet gemeld. Het is wel bekend waar de loten zijn verkocht, namelijk in Florida en Californië. De trekking was gisteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl