Ziyech loodst Twente langs slap Heracles

FC Twente viert de 2-0 van Hakim Ziyech Pro Shots

FC Twente heeft thuis verrassend de streekderby tegen Heracles Almelo gewonnen. Het als nummer 17 aan de tweede seizoenshelft begonnen Twente wees in eigen huis de nummer vier van de ranglijst met 4-0 terug en, minder verrassend, Hakim Ziyech was weer de grote man.

Ziyech stond aan de basis van de 1-0 met een van richting veranderd schot, dat ternauwernood door doelman Bram Castro kon worden gekeerd. Chinedu Ede was er daarna als de kippen bij om de bal uit de rebound in het dak van het doel te jagen.

Prachtige treffer Ziyech

En na een half uur tekende Ziyech zelf op virtuoze wijze voor de 2-0: hij legde drie Heraclieden met een paar schijnbewegingen in de luren en liet Castro vervolgens kansloos door de bal met links bij de rechterpaal binnen te prikken.

Heracles kwam voor rust amper in het verhaal voor, al was Wout Weghorst in blessuretijd nog dicht bij een treffer: hij controleerde de bal met de borst, waarna doelman Nick Marsman hem met een reflex van scoren afhield.

Twente dendert door

Een kwartier na rust volgden de kansen elkaar in hoog tempo op: Jerson Cabral had Twente op 3-0 kunnen zetten, maar aarzelde te lang en even later schoot Peter van Ooijen aan de andere kant in kansrijke positie over. Even later stond het ineens 4-0: eerst pegelde Ede de 3-0 tegen de touwen na een voorzet van aanvoerder Felipe Gutierrez en daarna was rechtsback Hidde ter Avest succesvol met een van richting veranderd schot.

Kort voor tijd werd het bijna nog 5-0 via Renato Tapia, die zijn kopbal van de lat terug zag komen.

John Stegeman (l) en assistent Rob Alflen Pro Shots

STER Reclame