Maarten Visser / Flickr / Creative Commons by-sa

Medewerkers van KLM zijn tegen de beslissing van het kabinet om op Schiphol twee keer per dag een Airbus A380 van luchtvaartmaatschappij Emirates toe te staan. Ze roepen collega's op een online petitie te ondertekenen, waarin ze het kabinet vragen het besluit terug te draaien, schrijft RTV Noord-Holland.

Emirates uit Dubai mag vanaf 1 februari twee keer per dag met het grootste passagierstoestel ter wereld op Schiphol vliegen. Tot nu toe mag er dagelijks één Airbus A380 van Emirates landen.  

Banen kosten

Het KLM-personeel is bang dat de uitbreiding ten koste gaat van banen op Schiphol en bij KLM. Met meer dan 1000 vliegtuigstoelen per dag, verdeeld over twee airbussen, vrezen ze dat Emirates luchthaven Schiphol komt "leegzuigen".

De KLM'ers wijzen erop dat Emirates volgens Amerikaans onderzoek 42 miljard dollar staatssteun krijgt. Dat leidt tot oneerlijke concurrentie. Emirates kan door de staatssteun grote aantallen vliegtuigen kopen en goedkope tickets op de markt dumpen, zeggen de KLM'ers. 

Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu zegt dat KLM en andere vliegtuigmaatschappijen niet worden getroffen door de uitbreiding.

STER reclame