Nog kans op gladheid in Drenthe en Limburg

NOS

Het KNMI heeft de waarschuwing voor gladheid teruggebracht tot de provincies Drenthe en Limburg. Vanmorgen vroeg gold ook een waarschuwing voor Noord-Holland, Friesland, de Flevopolder en Overijssel in verband met sneeuwval, regen en het opvriezen van natte weggedeelten. 

In de provincie Drenthe is het, met name op lokale wegen, soms nog glad door sneeuwresten. De gladheid verdwijnt vanmiddag. In de Limburgse heuvels kan het door sneeuwval plaatselijk glad worden. 

Lokaal viel vannacht 5 centimeter sneeuw. Volgens Rijkswaterstaat zijn er vannacht weinig ongelukken gebeurd. 

1/2Sneeuw in Noord-Nederland
2/2Rijkswaterstaat: goed opletten op de weg

De komende uren blijft het droog, later op de dag komt er mogelijk weer nieuwe regen of sneeuw. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers daarom aan de weer- en verkeersinformatie in de gaten te houden.

Automobilisten in het zuidwesten moesten rekening houden met flinke windstoten, vooral in Zeeland en op de Zuid-Hollandse eilanden.

Vannacht en morgen gaat het licht tot matig vriezen, regenen en sneeuwen. Lokaal kan dat voor gladheid zorgen. Zondag is het droog en schijnt de zon geregeld. 

Witte wegen

De sneeuw levert prachtige plaatjes op. In het Noord-Hollandse Schagen en het Friese Lemmer is al een paar centimeter gevallen.

Op de noordelijke wegen kan het lokaal vrij glad zijn door de sneeuw. Op de A6 tussen Lelystad en Joure hebben automobilisten last van sneeuw en wind. 

Het is niet zeker of de sneeuw blijft liggen. De komende uren wordt het op steeds meer plaatsen droog, met uitzondering van het westen en zuiden. Later op de dag keren de buien terug. Er kan dan opnieuw (natte) sneeuw vallen.