Sebastian Coe
NOS Sport

'Sebastian Coe ideale man om schoonmaak atletiek te leiden'

IAAF-voorzitter Sebastian Coe heeft steun gekregen van de commissie die het dopingschandaal binnen de atletiekwereld onderzoekt. "Hij is de ideale man om de schoonmaak te leiden", zei commissievoorzitter Dick Pound.

Hij vindt wel dat het IAAF-bestuur veel steken heeft laten vallen op het moment dat oud-voorzitter Lamine Diack de dopingbestrijding van de wereldatletiekfederatie corrumpeerde: "Natuurlijk was er een doofpot en meer van dat soort dingen. Erken het. Als je dat niet kunt, zul je het nooit achter je kunnen laten."

Collectieve verantwoordelijkheid

Het is volgens Pound een collectieve verantwoordelijkheid van het bestuur geweest: "De fouten van een compleet bestuur kun je niet bij een individu leggen. Het zou niet eerlijk zijn. Je leert van fouten."

De Engelse IAAF-voorzitter nam vorig jaar augustus de voorzittershamer over van Diack, die inmiddels verdachte is in een strafrechtelijk onderzoek van de Franse politie. Na zijn uitverkiezing werd Diack uitgebreid bedankt door zijn opvolger. Dat is Coe volgens Pound niet kwalijk te nemen: "Ik denk dat je altijd je voorganger prijst."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl