Maxim Hartman ANP/NOS

Hij heeft er zin in, Maxim Hartman. Hij is vooral bekend van Rembo & Rembo en Nog Meer Voor Mannen. In dat laatste programma interviewt hij op kenmerkende wijze bekende en onbekende Nederlanders. Vanaf vrijdag is Hartman (52) ook te bewonderen in het vernieuwde programma Eredivisie op Vrijdag.

Verbale dreiging

Wat hij met voetbal heeft? Hartman: "Ik was zelf een spijkerharde linksback. Moest het puur van mijn verbale dreiging hebben. Ik beet mijn tegenstanders van alles toe: ga je mij voorbij, dan pak ik je terug tot in de derde generatie."

Voor Eredivisie op Vrijdag gaat Hartman spelers voorafgaand aan een wedstrijd spreken. "Ik heb geen vooropgezet plan. De voetballers van nu zijn vaak jonge broekies met een te grote muil en te veel geld. Daar wil ik wel eens mee praten."

Hartman kan niet wachten om de 'jonge broekies met te grote muil' aan te pakken

Eredivisie op Vrijdag is te zien op NPO 1 om 22.30 uur. Presentator Henry Schut krijgt een vast duo naast zich: commentator Jeroen Elshoff en voetballer Daniël de Ridder. Vast onderdeel is de NOS Playercam, het videodagboek van een profvoetballer. Willem II'er Nick van der Velden bijt het spits af.

STER reclame