Handballers Oranje verslaan Zwitserland

Handballers winnen in en tegen Zwitserland

De Nederlandse handballers zijn in de kwalificatie voor het WK van 2017 dicht bij groepswinst en daarmee deelname aan de play-offs in juni. Oranje boekte in Aarau in zijn voorlaatste wedstrijd een 24-21 zege op Zwitserland, dat zondag in Sittard opnieuw de tegenstander is.

Bij rust leidden de Zwitsers met 14-13 en in de beginfase van de tweede helft liep de marge op tot 18-13. Oranje bleek echter conditioneel sterker en boog de achterstand op overtuigende wijze om.

Joris Baart tekende voor vijf treffers. Luc Steins en Jeffrey Boomhouwer waren ieder goed voor vier goals.

Nederland kwam slechts één keer uit op het WK. Het eindigde in 1961 als elfde. De Zwitsers waren tien keer actief op het WK en voor het laatst in 1995.