Maud Megens maakte vier doelpunten tegen Turkije
NOS Sport

Oranje walst over Turkse waterpolosters heen

De Nederlandse waterpolosters hebben in hun tweede wedstrijd bij de EK in Belgrado een eenvoudige zege geboekt op waterpolodwerg Turkije: 25-0 (8-0, 6-0, 7-0, 4-0).

EK-debutant Turkije had zondag al met 29-0 verloren van Rusland en had ook tegen de verliezend finalist van de EK 2014 en de WK 2015 niets in te brengen. Zestien keer werd er op het Oranjedoel geschoten: vier keer redde keeper Laura Aarts (die twee kwarten keepte), vier keer Debby Willemsz en vier keer het houtwerk. De rest van de pogingen ging naast het doel.

Training voor Nederland

Na het eerste kwart stond er al 8-0 op het scorebord voor Oranje. Alle Nederlandse veldspeelsters droegen bij aan de score. Met zes treffers werd Vivian Sevenich topscorer. Maud Megens scoorde vier keer. Dagmar Genee drie keer. "Dat iedereen heeft gescoord, is leuk", oordeelde bondscoach Arno Havenga. "Het is altijd lastig spelen tegen een tegenstander die aanzienlijk minder is."

In de slotfase scoorde Turkije nog bijna, maar de bal raakte de paal. Vooraf zei bondscoach Arno Havenga al dat zijn team de wedstrijd vooral als training zou gebruiken. "Aan het einde van het toernooi willen we ook goed zijn. Nu een beetje bijtrainen dus."

Olympische Spelen

Oranje wil in Servië een goede uitgangspositie afdwingen voor na de groepsfase. De nummers één tot en met vier gaan door naar de kwartfinales en de winnaar van het toernooi plaatst zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen.

Mocht Oranje naast de titel grijpen, kan het in maart via het olympisch kwalificatietoernooi in Gouda alsnog een olympisch startbewijs afdwingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl