NOS Nieuws

Zeker 10 doden bij explosie Istanbul, media spreken van aanslag

Bij een explosie in het toeristische hart van Istanbul zijn volgens de autoriteiten zeker tien mensen om het leven gekomen. Ook zijn er zeker vijftien gewonden, melden Turkse media. Het is niet bekend hoe de gewonden eraan toe zijn. Volgens journalisten zijn er Duitse en Noorse toeristen onder de gewonden.

De explosie was in de wijk Sultanahmet, waar onder meer de oude kathedraal Hagia Sophia en de Blauwe Moskee staan. Correspondent Lucas Waagmeester was elders in Istanbul, hoorde een harde knal en ging kijken op de plek van de explosie. "Dat hier een bom is afgegaan, lijkt inmiddels wel duidelijk."

Rond het middaguur was het weer rustig op de plek. "Het lijkt er dan ook op dat het bij de tien doden blijft", zegt Waagmeester.

Volgens de Turkse staatstelevisie lijkt het te gaan om een zelfmoordaanslag. Veiligheidsfunctionarissen gaan ervan uit dat IS ervoor verantwoordelijk is. Een Turkse regeringsfunctionaris had eerder vandaag al tegen journalisten gezegd dat er een link is met terrorisme.

  • Reuters
  • Reuters
  • Reuters
    Slachtoffers van de explosie liggen op straat in Istanbul

Er zijn veel ambulances en brandweerwagens op de plek van de explosie.

De politie heeft de omgeving afgezet. Iedereen wordt op afstand gehouden voor het geval er nog iets ontploft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl