Mark M., de man die verdacht wordt van het lekken van geheime informatie
NOS Nieuws

Politiemol voor het eerst voor rechter

Politiemol Mark M. staat vandaag voor het eerst voor de rechter. Het Openbaar Ministerie geeft vanochtend tijdens een voorbereidende zitting voor de rechtbank in Den Bosch de stand van zaken in het onderzoek naar M. Ook zullen de advocaten voor het eerst inhoudelijk reageren. M. wordt verdacht van ambtelijke corruptie en witwassen.

Ook een tussenpersoon staat terecht. Deze man uit Eindhoven zou de politie-informatie hebben overhandigd aan ‘afnemers’ en geld hebben betaald aan M. Tijdens zijn arrestatie had de Eindhovenaar 235.000 euro cash in huis.

Vertrouwelijk

Mark M. uit Weert werd afgelopen najaar gearresteerd omdat hij op grote schaal informatie zou hebben gelekt naar criminelen. M. bleek onterecht toegang te hebben gehad tot allerlei vertrouwelijke onderzoeksgegevens. Vier jaar lang kon M. ongestoord grasduinen in het computersysteem waar onder andere de recherche gebruik van maakt.

Onduidelijk is nog of er onderzoeken zijn stukgelopen door het lekken van informatie door M. en wat hij daaraan heeft verdiend. Ook is nog niet bekend waarom het Openbaar Ministerie de hulp heeft ingeschakeld van Oekraïne. M. is daar vlak voor zijn aanhouding nog geweest.

Zelf heeft M. tot nu toe nog geen verklaring afgelegd. Net als zijn medeverdachten beroept hij zich op zijn zwijgrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl