Familie en vrienden van Henriquez tijdens zijn begrafenis op Aruba
NOS Nieuws

Nabestaanden Mitch Henriquez willen dat minister ingrijpt

De familie van Mitch Henriquez, die door een nekklem van een politieman om het leven kwam, wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de vijf betrokken agenten. Ze hebben minister Van der Steur gevraagd in te grijpen, meldt EenVandaag.

De nabestaanden hebben geen vertrouwen meer in het onderzoek dat moet uitwijzen of de politiemensen schuld hebben aan Henriquez' dood. Hun advocaat Richard Korver vindt het vreemd dat de agenten bijvoorbeeld niet vastzitten en dat ze vrijuit over de zaak kunnen overleggen. Ze worden ook niet geobserveerd.

De nabestaanden en de advocaat beklaagden zich vorige week al over belangenverstrengeling in de zaak-Mitch. De vijf verdachte agenten worden bijgestaan door hetzelfde advocatenkantoor dat ook politiemensen vertegenwoordigt die als getuige in de zaak worden opgeroepen.

Familiebezoek

De dood van Mitch Henriquez leidde tot woede en rellen in Den Haag. De Arubaan van 42 was op bezoek bij familie in Nederland toen hij eind juni het muziekfestival Night at the Park bezocht in het Haagse Zuiderpark. De politie arresteerde hem nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen bij zich had. Henriquez overleed korte tijd later in een politiebusje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl