ANP

De curatoren van V&D hebben zeventig voorstellen gekregen van gegadigden die interesse hebben om La Place en V&D over te nemen, of één van beiden. Hieruit hebben ze een selectie gemaakt van meer dan tien serieuze overnamekandidaten.

De geselecteerde partijen komen uit het binnen- en buitenland. De partijen zouden alle tien serieuze interesse hebben om of La Place of V&D of de twee samen over te nemen. 

Er zitten dus geen kandidaten bij die alleen bijvoorbeeld interesse hebben in een klein onderdeel, bijvoorbeeld de inboedel, het merkrecht of het distributiecentrum. Maar dit zegt nog niets over het aantal winkels dat zal openblijven.

Voorstel

De tien geselecteerde kandidaten krijgen vandaag toegang tot meer gedetailleerde informatie. Voor het eind van de week moeten ze met een uitgewerkt voorstel komen waarin ze ook aangeven met bijvoorbeeld hoeveel winkels ze denken door te willen. Volgende week zal vervolgens met een klein aantal gegadigden individueel worden onderhandeld. 

Wie de geïnteresseerde partijen zijn is niet bekendgemaakt. Eerder lekte uit dat de investeerder Hudson's Bay interesse zou hebben. 

STER reclame