ANP

In Sydney zijn vier leden van de Nederlandse motorclub Satudarah opgepakt. De Australische politie zegt dat door de arrestaties het chapter van de motorclub in Sydney is ontmanteld. 

De leden van Satudarah werden opgepakt bij een huiszoeking in de buitenwijk Bankstown. Onder de arrestanten is de 30-jarige president van het chapter van de motorbende. 

De motorbende had volgens de politie ongeveer tien leden in Sydney. De 'bikies', een Australische term voor leden van een motorclub, waren bezig om via sociale media leden te werven. Er zouden ook chapters zijn gevestigd in de Australische steden Brisbane en Adelaide.

Conflict

Op Facebook schrijft de politie dat de leden van de motorclub sinds februari vorig jaar werden gevolgd. Satudarah probeerde voet aan de grond te krijgen in Sydney. Dat had volgens de agenten kunnen leiden tot een gewelddadig conflict met andere motorbendes in de stad.

Satudarah werd in 1990 opgericht in Moordrecht, Zuid-Holland. De motorbende claimt wereldwijd ruim veertig chapters te hebben. Die zijn gevestigd in onder meer Frankrijk, Indonesië en Turkije.

STER reclame