NOS Wielrennen

Van der Poel had het even heel moeilijk

Van der Poel is één ronde heel diep gegaan

Even dacht Mathieu van der Poel dat hij zijn nationale titel veldrijden kwijt was, maar één ronde waarin hij iedereen op afstand reed, was genoeg voor prolongatie.

"Lars (van der Haar, red) ging er na een minuut of twintig vandoor en toen had ik het gevoel dat het over was", zegt Van der Poel. "Ik heb een ronde op het gemak gereden om op adem te komen, daarom liepen ze ook weg."

Van der Poel vond evenwel zijn tweede adem en reed vervolgens alsnog naar de titel. "Ik wist dat ik vandaag het voordeel had op de korte loopstukjes. Ik denk dat zowel Lars als ik wel de pijntjes voelde na de trainingsstage van afgelopen week. Ik zat heel snel aan mijn limiet vandaag."

Mathieu van der Poel prolongeert NK-titel

In het parcours in Hellendoorn zat een steil klimmetje. "Als je bovenkomt en doortrekt, dan heb je zere benen. Ik wist dat het daar moest gebeuren. Ik ben één ronde heel diep gegaan om een kloof te maken, daarna heb ik me aangepast aan het tempo van Lars."

WK in Zolder

Van der Poel ziet kansen om ook zijn wereldtitel te prolongeren, al wordt dat volgens hem wel moeilijk. "Ik ben een winnaar, maar je moet ook realistisch zijn. Het parcours is heel snel en het wordt moeilijk om iemand uit het wiel te rijden. Ik weet dat de WK in Zolder moeilijk gaan worden voor mij. Ook omdat ik mezelf veel druk opleg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl