De Zwitserse artieste Milo Moire tijdens een demonstratie in Keulen, afgelopen vrijdag.
NOS Nieuws

Al meer dan 500 aangiftes in Keulen

Het aantal aangiftes van incidenten op het stationsplein in Keulen is verder opgelopen. Volgens de politie zijn het er inmiddels 516. In ongeveer 40 procent van de gevallen gaat het om seksueel geweld. Gisteren was het aantal gestegen tot 379.

Gisteravond heeft de politie in Keulen een 19-jarige man aangehouden die een mobiele telefoon zou hebben gestolen op Oudejaarsavond. Het zou gaan om een Marokkaan, die al eerder werd opgepakt voor verschillende delicten.

Hij is nu de enige die vastzit. Eerder werden 2 mannen aangehouden, maar die zijn weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De Keulse politie heeft van 19 verdachten de identiteit wel vastgesteld, maar ze zijn nog niet opgepakt. Daarnaast zijn er bij de federale politie, die verantwoordelijk is voor een ander gebied, nog 32 verdachten in beeld.

Ook in steden als Frankfurt, Stuttgart en Hamburg zijn veel vrouwen lastiggevallen. De Duitse minister van Justitie, Heiko Maas, gaat ervan uit dat de aanrandingen in de nieuwjaarsnacht zijn georganiseerd.

"Als zo'n horde massaal strafbare feiten pleegt, moet dat zijn voorbereid. Niemand kan mij vertellen dat dat niet van tevoren is afgestemd", zegt Maas in Bild am Sontag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl