Thalita de Jong snelt naar eerste nationale titel veldrijden

Thalita de Jong  is in Hellendoorn Nederlands kampioene veldrijden geworden. De renster uit Bergen op Zoom is daarmee de opvolgster van Marianne Vos die dit jaar niet meedeed. Sabrina Stultiens pakte zilver, voor Maud Kaptheijns die derde werd.

De Jong was vanaf de start van de wedstrijd in de aanval. Ze kreeg in het begin van de race Sophie de Boer en Stultiens mee, maar die moesten in de derde ronde een gaatje laten vallen. 

De kersvers Nederlands kampioene leek daarna zonder problemen op haar eerste titel af te stevenen, maar Stultiens maakte het nog even spannend. Op de meet had De Jong echter nog genoeg over.

Thalita de Jong gaat meer aandacht besteden aan veldrijden

De overwinning kwam voor De Jong onverwacht. "Ik ben me nog steeds aan het ontwikkelen en het gaat steeds beter. De weg blijft het hoofddoel, maar ik blijf dit zeker doen."

"Misschien dat ik me over een paar jaar wel een hele winter op het veldrijden ga concentreren", zei De Jong voor wie de titel naar meer smaakte.

Voor Sophie de Boer, vooraf bestempeld tot favoriete, waren de druiven zuur. "Ik heb mezelf te veel druk opgelegd en verkrampte. Ik blokkeerde. De teleurstelling is heel erg groot."

STER reclame