ANP

In het noorden van Jemen is vanochtend een ziekenhuis dat wordt ondersteund door Artsen zonder Grenzen aangevallen met een raket. Daarbij zijn vier doden gevallen, meldt Artsen zonder Grenzen. Tien mensen in het Shiara Ziekenhuis zijn gewond geraakt. Onder hen zijn drie AZG-medewerkers, van wie twee in kritieke toestand verkeren. 

Het aantal slachtoffers kan nog oplopen. Er zijn gebouwen ingestort en mogelijk liggen er nog mensen onder het puin. Het personeel en de patiënten zijn geëvacueerd. Ze worden overgebracht naar een ander ziekenhuis, dat ook wordt ondersteund door AzG.  

Het is niet duidelijk wie achter de raketaanval zit. Het ziekenhuis ligt in het gebied van de sjiitische Houthi-rebellen. Zij strijden tegen de regering en haar bondgenoten, onder wie Saudi-Arabië. 

Grens 

Het getroffen ziekenhuis staat in het district Razeh, vlakbij de grens met Saudi-Arabië. AzG werkt daar sinds november. De organisatie zegt dat de coalitie onder leiding van Saudi-Arabië in oktober een kliniek bestookte. Daarbij raakten enkele mensen licht gewond.

In oktober werd ook een ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen in Afghanistan onder vuur genomen, door de Amerikanen. Bij dat bombardement kwamen toen 42 mensen om het leven. De Amerikanen verklaarden later dat de aanval een vergissing was.

STER reclame