Bobridge finisht na een solo van negentig kilometer
NOS Wielrennen

Bobridge pakt Australische titel na solo van 90 km

Met een meer dan indrukwekkende prestatie heeft Jack Bobridge zich tot Australisch kampioen wielrennen gekroond. De 26-jarige renner van Trek-Segafredo reed de laatste negentig kilometer van de wedstrijd solo en had een voorsprong van bijna drie minuten op de nummer twee.

In de tweede ronde van het in totaal achttien ronden tellende kampioenschap kozen 21 renners, waaronder Bobridge, het hazenpad. Vijf ronden later besloten Bobridge en Bernie Sulzberger ook dat groepje achter zich te laten.

Weer drie rondes later, met nog 90 kilometer te rijden, vond Bobridge het tempo van zijn medevluchter ook te langzaam. Achteraf verklaarde Bobridge dat hij op dat moment dacht: "als ik nu opgeef, word ik sowieso geen kampioen." Even later was hij, net als in 2011, Australisch kampioen.

Achter hem vochten Cameron Meyer en Rohan Dennis om de tweede plaats. Dennis stapte onverwacht af en daardoor ging het brons naar Patrick Lane.

Nederlands verleden

Bobridge reed in 2013 en 2014 in Nederlandse dienst van Blanco/Belkin. Daar kon hij nooit echt potten breken. In 2015 deed hij een flinke stap terug en ging rijden voor Team Budget Forklifts. Afgelopen seizoen maakte hij bekend dat hij weer terug zou keren op WorldTour-niveau bij Trek-Segafredo, waar hij onder anderen herenigd wordt met Bauke Mollema.

Tour Down Under

Op 19 januari begint in Australië de Tour Down Under, de opening van het WorldTour-seizoen. Bobridge zal daar voor het eerst zijn opwachting maken in zijn groen-gele kampioenstrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl