De man werd donderdag doodgeschoten voor een politiebureau in Parijs. AFP

Man die politiebureau Parijs aanviel woonde in Duits azc

time icon

De man die donderdag een politiebureau in Parijs aanviel, woonde tot voor kort in een Duits asielzoekerscentrum. Justitie in Duitsland heeft zijn woning op het azc in Recklinghausen doorzocht. In het appartement zijn geen aanwijzingen gevonden dat de man betrokken was bij andere plannen voor aanslagen.

De man wilde met een mes het politiebureau binnenstormen. In eerste instantie werd gedacht dat hij ook een bomgordel droeg, maar die bleek later nep te zijn. Hij had een boodschap van IS bij zich waarin de aanslag werd geclaimd. Aan de hand van zijn vingerafdrukken wist de politie hem te identificeren.  

In Duitsland stond hij onder meerdere namen geregistreerd, melden Duitse media. Zo zou hij zich hebben uitgegeven voor Syriër, Marokkaan en Georgiër. In Frankrijk stond hij bij de autoriteiten bekend als Marokkaan. Maar in papieren die bij hem zijn gevonden noemt hij zich weer anders en zegt hij dat hij Tunesiër is. Zo zou hij ook in zijn omgeving bekendstaan.

De man werd op straat door de politie doodgeschoten. Het gebeurde kort nadat de Franse president Hollande een toespraak had gehouden over de aanslag op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo. Die aanslag was afgelopen donderdag precies een jaar geleden.  

STER Reclame