1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
John van der Tol
NOS Nieuws

Vrees voor belangenverstrengeling in zaak Mitch Henriquez

De verdachte politiemensen in de zaak-Mitch Henriquez worden bijgestaan door hetzelfde advocatenkantoor als enkele agenten die in de zaak moeten getuigen. Dat meldt RTL Nieuws.

Deskundigen en de moeder van de omgekomen Arubaanse man vrezen dat bij het advocatenkantoor wordt gewerkt aan een verhaal over wat er is gebeurd in plaats van dat de waarheid wordt gezocht.

De Arubaan Henriquez overleed in juni in Den Haag nadat hij door agenten bij zijn arrestatie in een nekklem was gehouden. Vijf agenten worden vervolgd. Deze vijf en 21 van de getuigen hebben advocaten van het kantoor Sjöcrona en Van Stigt, meldt RTL.

Belangenverstrengeling

Floris Bannier (emiritus hoogleraar advocatuur) heeft daar moeite mee, vooral omdat het om zo'n groot aantal getuigen en verdachten gaat. "Dan is de kans op belangenverstrengeling of een belangenprobleem vrij groot", zegt hij tegen RTL.

Er zijn geen regels die het verbieden dat getuigen hetzelfde kantoor in de arm nemen als verdachten. In veel gevallen hebben getuigen helemaal geen advocaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl