EPA
NOS Nieuws

Meer asielzoekers betrokken bij ongeregeldheden in Keulen

De politie in Duitsland heeft volgens de nieuwste cijfers 32 personen geïdentificeerd die op Oudejaarsavond bij de ongeregeldheden op en rond het centraal station van Keulen betrokken waren. Onder hen zijn 22 asielzoekers, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Berlijn bekendgemaakt.

De 22 worden verdacht van het toebrengen van lichamelijk letsel en diefstal. Asielzoekers worden vooralsnog niet in verband gebracht met aanranding of verkrachting, zegt het ministerie. De 32 geïdentificeerde verdachten zijn negen Algerijnen, acht Marokkanen, vijf Iraniërs, vier Syriërs, een Irakees, een Serviër, een Amerikaan en drie Duitsers.

Het ministerie benadrukt dat dit verdachten zijn die zich op of net buiten het station bevonden. Dat is het terrein van de Bundespolizei, het gebied daarbuiten valt onder de politie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

67 agenten

Het ministerie spreekt tegen dat de bezetting van de Bundespolizei op het station die nacht onder de maat was. Er waren 67 agenten aan het werk. Dat zouden er meer zijn dan op een normale avond en ook meer dan op Oudejaarsavond een jaar eerder.

De groepsaanranding bracht de autoriteiten in Noordrijn-Westfalen er vanmiddag toe om de politiechef in Keulen op non-actief te stellen. Die maatregel is nodig om het vertrouwen in de Keulse politie te herstellen, zei deelstaatminister Jäger op een persconferentie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl