EPA
NOS Nieuws

Keulen: 29 mensen ondervraagd, onder wie 18 asielzoekers

Onder de 29 personen die door de Duitse politie worden ondervraagd in verband met de groepsaanranding in Keulen, bevinden zich achttien asielzoekers. Dat heeft een woordvoerder van Binnenlandse Zaken in Berlijn bekendgemaakt.

De ondervraagden zijn onder meer afkomstig uit Algerije, Marokko, Iran en Syrië. Twee van hen hebben de Duitse nationaliteit, een ander bezit een Amerikaans paspoort.

Aanhoudingen

Eerder vandaag hield de politie twee zakkenrollers aangehouden die mogelijk betrokken waren bij het geweld tijdens de Oudejaarsnacht. Zij zijn al weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Duitse media meldden dat er op hun mobiele telefoons beelden stonden van misdragingen tegen vrouwen. Ook zouden zij een blaadje bij zich hebben gedragen met een Duits-Arabische woordenlijst van seksistische uitlatingen, zoals 'grote tieten' en 'wil je neuken?' Of dat klopt wil het OM niet zeggen.

121 aangiften

Het zouden de eerste twee aanhoudingen zijn van mensen die direct in verband worden gebracht met de misdragingen in Keulen. Met Oudjaar pakte de politie al mensen op in de buurt van het plein in verband met zakkenrollerij. Ook daarna zijn verdachten opgepakt, voornamelijk voor diefstallen op het plein.

Tot dusver hebben 121 vrouwen aangifte gedaan van criminele handelingen op het plein voor het centraal station in Keulen. Drie kwart van hen zegt aangerand te zijn, twee slachtoffers zouden zijn verkracht.

Het merendeel van de daders zou tussen de 15 en 35 jaar oud zijn en van Noord-Afrikaanse of Arabische afkomst, hebben de slachtoffers verklaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl