Celtics-forward Amir Johnson in gevecht met Nikola Mirotic en Pau Gasol van de Bulls

Chicago Bulls te sterk voor Boston Celtics

Chicago Bulls heeft in de NBA na een moeizaam begin een uiteindelijk comfortabele 101-92 thuisoverwinning geboekt op Boston Celtics.

De nummer twee in de Eastern Conference achter Cleveland Cavaliers kwam stroef uit de startblokken en keek tegen het eind van het tweede kwart tegen een 43-33 achterstand aan. De slotminuten werden echter benut voor een tussensprint en onder meer dankzij twee driepunters van Nikola Mirotic sloot Chicago de eerste helft van het duel toch met een voorsprong af: 48-47.

Vanaf dat moment kwam de zege niet meer in gevaar. Aanvallend bleven de punten binnenkomen - alle basisspelers scoorden minstens tien punten - en defensief stonden de Bulls ook hun mannetje.

"De verdediging maakte het verschil voor ons", concludeerde Pau Gasol dan ook. De Spanjaard blonk onder het toeziend oog van landgenoot Placido Domingo uit met achttien rebounds, waarvan dertien onder zijn eigen basket. Daarnaast was hij ook nog eens goed voor zeventien punten, twee minder dan topscorer Jimmy Butler. Derrick Rose voegde daar nog achttien punten aan toe.

Rentree Bryant baat Lakers niet

Rajon Rondo en De Marcus Cousins waren de grote mannen bij Sacramento Kings in het duel met Los Angeles Lakers. In de slotfase was hun inbreng van doorslaggevende betekenis voor de thuisploeg die met 118-115 won. De drie vrije worpen die Cousins in die fase in de basket mikte, maakten hem topscorer met 29 punten.

Lakers-vedette Kobe Bryant zat toen al op de bank. De sterspeler maakte wel zijn rentree na drie wedstrijden afwezigheid wegens een schouderblessure en was ook behoorlijk op dreef met 28 punten, maar dat bleek niet genoeg om de Lakers, die met 1.34 op de klok nog met 115-113 leidden, aan de zege te helpen.