NOS NieuwsAangepast

Drentse politiechef thuis om tweet

Districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe is per direct op non-actief gesteld vanwege een twitterbericht.

Toen ze Eerste Kerstdag hoorde dat in een flat in Meppel twee doden waren gevonden, twitterde ze onder haar privénaam @grotedame: "...gaat vast om huiselijk geweld". Het bericht is inmiddels verwijderd.

De slachtoffers, 19 en 23 jaar, bleken omgekomen te zijn door koolmonoxidevergiftiging. Er is inmiddels een intern tuchtrechtelijk onderzoek ingesteld naar het handelen van de 53-jarige districtschef.

Gekwetst

De politie Zuidwest-Drenthe schrijft in een persverklaring: "De korpsleiding betreurt deze situatie, waarbij mogelijk inbreuk is gemaakt op de integriteit van deze slachtoffers en nabestaanden zijn gekwetst."

Eind januari wordt het onderzoeksrapport voorgelegd aan de korpsbeheerder. Die moet dan kijken of Dijksman in functie blijft. Voorlopig mag ze niet twitteren over politiezaken.

Fascistisch

De politiebonden hebben begrip voor de schorsing. Voorzitter Welting van de ANVP noemt de kans klein dat Dijksman terugkeert als districtschef in Zuidwest-Drenthe.

Eind augustus werd Dijksman, voormalig Kamerlid voor de PvdA, al op de vingers getikt, omdat ze de PVV op Twitter "fascistisch" had genoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl