Boogerd praat met Langeveld op het NK van 2006
NOS Wielrennen

Schorsing Boogerd levert Langeveld niets op

De schorsing van Michael Boogerd en het schrappen van zijn resultaten uit de periode 2005-2007 zorgen er niet voor dat Sebastian Langeveld zich alsnog de Nederlands kampioen wielrennen van 2006 mag noemen. Dat heeft de KNWU bekendgemaakt. Het jaar 2006 kent nu officieel geen Nederlands kampioen.

Woensdagmiddag maakte de oud-wielrenner zelf bekend dat hij door de UCI voor twee jaar geschorst is, een straf die loopt tot december 2017. Boogerd moest door dat besluit meteen zijn functie als ploegleider bij Roompot Oranje Peloton neerleggen. De internationale wielerunie nam hem ook al zijn resultaten behaald in de periode 2005-2007 af. De UCI kon dat laatste besluiten omdat op het moment van zijn bekentenis, in maart 2013, die resultaten nog niet verjaard waren.

Ontknoping 2006

Langeveld streed in de finale van de NK 2006 met Michael Boogerd om de Nederlandse titel. Onderweg ving een microfoon van de televisie een conversatie op tussen beide renners. Boogerd vroeg aan Langeveld 'of het goed was'. Even later demarreerde Boogerd en pakte hij de titel. Langeveld sloot zich een jaar later ook bij Rabobank aan.

Boogerd verslaat Langeveld op NK 2006

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl