Politieagenten en hulpdiensten in de buurt van het politiebureau, waar de man werd doodgeschoten
NOS Nieuws

Aanslag op agenten in Parijs verijdeld

Bij een politiebureau in Parijs is kort voor het middaguur een man doodgeschoten die met een mes twee agenten aanviel. Er waren ook berichten dat hij een bomgordel droeg. Na onderzoek werd duidelijk dat het gaat om een nepbomgordel.

Het lichaam van de man lag lang op straat en werd op explosieven onderzocht door een robot.

Het lichaam van de doodgeschoten man voor de ingang van het politiebureau

Een paar uur na de mislukte aanval maakte de Franse justitie bekend dat de man een papier bij zich droeg met daarop het IS-embleem en een tekst in het Arabisch. De zaak wordt onderzocht door terreurexperts.

Getuigen melden dat de man 'Allahoe akbar' riep, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat niet. Het roept op tot terughoudendheid bij het trekken van conclusies over de toedracht. De man zou alleen hebben gehandeld.

Achttiende arrondissement

Omwonenden kregen na het incident het dringende verzoek binnen te blijven en niet op het balkon te gaan staan. Het incident was bij een politiebureau in het 18e arrondissement, in het noorden van het centrum van Parijs. De buurt werd afgegrendeld.

Het gebeurde kort nadat president Hollande een toespraak had gehouden over de aanslag op de redactie van weekblad Charlie Hebdo, vandaag precies een jaar geleden. Hollande benadrukte in zijn toespraak dat er in 2017 5000 extra agenten zullen zijn. Ook komen er 2000 banen bij bij de inlichtingendiensten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl