Ook vanochtend nog spekgladde wegen

Aangepast op
ANP

Voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe blijft de waarschuwing code rood voorlopig van kracht. De waarschuwing voor extreme gladheid zou gisteravond aflopen, maar het KNMI zegt dat het weeralarm voor de drie noordelijke provincies ook vandaag van kracht blijft. 

Mensen krijgen het advies om niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. Veel scholen in Groningen, Friesland en Drenthe zijn ook vandaag dicht.

In de provincies Overijssel en Flevoland en op de Wadden geldt code oranje. Op veel plaatsen zorgt ijzel nog voor gladheid. Dat levert grote risico's voor weggebruikers. In Noord-Gelderland geldt code geel, daar kan het plaatselijk glad zijn. 

De ANWB waarschuwt dat het boven de lijn Alkmaar-Arnhem plaatselijk verraderlijk glad kan zijn.

6 miljoen kilo

Vannacht zijn er geen ongelukken gebeurd, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Er was weinig verkeer op de weg en op veel plaatsen is gestrooid. De afgelopen dagen is er volgens de woordvoerder 6 miljoen kilo strooizout doorheen gegaan.

Volgens het KNMI trekt er in de middag een neerslaggebied over het land dat in het noordoosten opnieuw gladheid kan veroorzaken. In het uiterste noordoosten blijft de ijzel tot vanavond laat.