NOS Wielrennen

Michael Boogerd alsnog twee jaar geschorst

Michael Boogerd alsnog twee jaar geschorst

Michael Boogerd is alsnog twee jaar geschorst wegens dopinggebruik. Dat heeft de UCI aan de oud-wielrenner laten weten. Boogerd wordt geschorst omdat hij tijdens zijn carrière als wielrenner de dopingregels heeft overtreden. Hij moet per direct zijn functie als ploegleider bij Roompot neerleggen. 

In maart 2013 bekende Boogerd in een interview bij de NOS dat hij tijdens zijn loopbaan tien jaar lang verboden middelen heeft gebruikt. Omdat de zaak nog niet was verjaard, riskeerde de Hagenaar een schorsing. Die schorsing is nu dus een feit. 

2013: Boogerd bekent dopinggebruik

Boogerd gaat niet in beroep tegen de schorsing: "Omdat ik net als tijdens mijn vrijwillige openlijke bekentenis op 6 maart 2013 de verantwoordelijkheid draag en de consequenties aanvaard voor beslissingen die ik zelf in het verleden heb genomen." 

Roompot betreurt schorsing

Teammanager Michael Zijlaard betreurt de schorsing van Boogerd. In een verklaring op de website van Roompot zegt Zijlaard: "Zijn negatieve ervaringen uit het verleden zijn juist een motivatie geweest om onze renners hun sport met passie en overtuiging schoon te laten beleven."

STER reclame