Het bonnenboekje van een service- en veiligheidsmedewerker van de Nederlandse Spoorwegen op het station
NOS Nieuws

NS-medewerkers krijgen klappen in Almere en Woerden

Op stations in Almere en Woerden is NS-personeel slachtoffer geworden van mishandeling. Bij station Almere-Parkwijk kregen gisterenmiddag twee medewerkers van het spoorbedrijf een kopstoot van een treinreiziger. Op station Woerden kreeg dezelfde middag een conducteur klappen.

In de trein van Almere naar Amsterdam ging volgens Omroep Flevoland een man zich recalcitrant gedragen toen NS-personeel zijn vervoersbewijs wilde controleren. De 21-jarige man uit Lelystad bleek niet te hebben betaald.

Toen de zwartrijder op station Almere-Parkwijk de trein werd uitgezet, gaf hij twee NS-medewerkers een kopstoot. Hij werd daarna door de politie aangehouden.

Celstraf

Op station Woerden werd gisterenmiddag een conducteur in de trein mishandeld. Volgens RTV Utrecht slaagde de NS-medewerker erin zijn 33-jarige belager uit Bodegraven in de trein te houden totdat politieagenten hem kwamen arresteren. Ook deze reiziger bleek geen vervoersbewijs bij zich te hebben. De man sloeg en schopte de medewerker van de NS. Bij het controleren van de identiteit van de treinreiziger, bleek dat hij nog een celstraf van 34 dagen moet uitzitten.

Vakbond FNV Spoor laat in een reactie op de mishandeling in Almere weten dat het spoorwegpersoneel niet tevreden is met de maatregelen die NS heeft genomen na vorige gewelddadigheden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl