Geen 140, maar 10.000 tekens op Twitter?

EPA

140 tekens. Voor sommige twitteraars is het een sport om er binnen te blijven, anderen vinden het een vervelende belemmering. 

De leiding van het sociale netwerk heeft kennisgenomen van de steeds luider klinkende roep om uitbreiding van het aantal karakters en onderzoekt of de beperking van 140 tekens geschrapt moet worden.

Bronnen zeiden tegen technologiesite Re/code dat Twitter een nieuw maximum van 10.000 tekens overweegt. Enkele uren later reageerde Twitter-oprichter Jack Dorsey in een tweet op de geruchten. Hij zei dat Twitter niet bang is om veranderingen door te voeren en nieuwe functies te introduceren. "Zolang het in lijn is met wat mensen willen."

Dorsey zegt dat het bedrijf veel tijd heeft gestoken in het observeren van het gebruik van Twitter. "We zien dat mensen tegenwoordig screenshots maken van tekst en dat tweeten. Wat als die tekst nu echte tekst was? Dat brengt meer mogelijkheden met zich mee. Dan kan je hem doorzoeken en highlighten", schrijft Dorsey.

jackie no edits
@jack
3 jaar geleden

Afgelopen zomer werd de limiet voor persoonlijke berichten, de zogenoemde DM's, al opgerekt naar 10.000 tekens. "Het was het meest gehoorde verzoek dat we kregen", zei een van de ontwikkelaars van Twitter.

STER Reclame