VVD en PvdA willen één tarief voor gokken

time icon
ANP

De Tweede Kamer wil dat er bij de legarisering van de gokmarkt één belastingtarief komt, dat ook voor het online gokken gaat gelden. De VVD en de PvdA hebben daarvoor een gezamenlijk plan ingediend. 

Tot nu toe was het idee dat voor online gokken een lager tarief zou gaan gelden, uit vrees dat mensen anders naar illegale websites gaan. 

Maar de regeringspartijen vinden het niet meer van deze tijd om voor de online markt andere tarieven te hanteren dan voor bijvoorbeeld het gokken in een casino. "Voor de boodschappen bij Albert Heijn geldt ook één btw-tarief, of je die nu in de winkel of online koopt", zegt VVD-Kamerlid Van Wijngaarden. 

29 procent

Het uniforme tarief moet de eerste jaren 29 procent zijn en kan na drie jaar worden verlaagd naar 25 procent, denken VVD en PvdA. Zij gaan ervan uit dat er door hun plan meer gegokt wordt en willen de extra opbrengsten gebruiken om de verlaging te betalen.  

Er is een nieuwe wet in de maak voor de kansspelen. Die houdt onder meer in dat mensen een vergunning moeten aanvragen om online te kunnen gokken. Het is de bedoeling dat de nieuwe regels dit jaar ingaan. 

STER Reclame