Hakim Ziyech
NOS Voetbal

Ziyech moet aanvoerdersband inleveren na interview

Hakim Ziyech is geen aanvoerder meer van FC Twente. Hij moet de band inleveren na een spraakmakend interview in de Volkskrant van afgelopen zaterdag. Felipe Gutiérrez is vanaf nu de captain bij de Tukkers.

In het interview veegt Ziyech de vloer aan met onder meer zijn medespelers, de fans en de beleidsmakers van de club. FC Twente, dat een teleurstellend en bewogen eerste seizoenshelft achter de rug heeft, hanteert de regel dat spelers voor publicatie een interview moeten laten goedkeuren door de club. Dat heeft Ziyech nagelaten.

Op de site van FC Twente motiveert technisch directeur Ted van Leeuwen de maatregel. “Ik heb besloten om Hakim het aanvoerderschap te ontnemen. Met zijn kritiek op alles en iedereen binnen FC Twente is hij een stap te ver gegaan. Laat dit een signaal zijn.”

Het is overigens de vraag of de 22-jarige Ziyech nog lang in Enschede te bewonderen zal zijn. De middenvelder, die zich ondanks het povere spel van FC Twente wist te onderscheiden met doelpunten en assists, aast de komende maand op een transfer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl