Trainer Peter Bosz en technisch directeur Mohammed Allach
NOS Voetbal

Allach: Bosz heeft Vitesse een smoel gegeven

"Wij staan hier met gemengde gevoelens." Technisch directeur Mohammed Allach is helder: Vitesse had de tussentijds naar Maccabi Tel Aviv vertrekkende Peter Bosz liever in Arnhem gehouden. "Want buiten het feit dat Peter een fantastische trainer is, een absolute vakman, is het ook een geweldig mens. Ook daarom voelt het als een gemis."

Er was echter geen houden aan: Bosz kon deze kans niet laten passeren. "En terecht. Bij het verlengen van zijn contract is hij heel erg duidelijk geweest: hij wilde graag nog een volgende stap maken. En dat kan hij nu. Dan moeten we ook niet met zijn allen verbaasd wezen dat hij die neemt. De mening en ambitie van Peter zijn leidend geweest."

Smoel gegeven

Rob Maas neemt voorlopig de honneurs waar, maar of de assistent-trainer het seizoen ook zal afmaken als hoofdverantwoordelijke laat Allach in het midden. "Na tien jaar in het vak heb ik geleerd dat praten over opties alleen maar leidt tot nog meer vragen. Maar wij hebben een heel duidelijke visie. Ik denk dat Peter Bosz heel belangrijk is geweest om Vitesse een smoel te geven. We hebben weer een technische identiteit. En die koers willen wij voortzetten."

Aan gegadigden ontbreekt het in ieder geval niet, heeft Allach gemerkt. "Dat klopt. Om zes uur brengen wij het persbericht naar buiten en nog geen vijftien, twintig minuten later stroomt alles binnen. Maar dat hoort er ook bij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl