Nederlandse schaats- en wielerploeg kan door tot 2018

Sponsoren Lotto en Jumbo stellen de wieler- én schaatsploeg voor in 2014 ANP

De Nederlandse schaats- en wielerploeg Lotto-Jumbo kan door tot eind 2018. Hoewel de grootste geldschieter Lotto nog geen definitief "ja" heeft gezegd tegen een verlenging van het bestaande contract, hebben mede-sponsoren Jumbo en BrandLoyalty al wel groen licht gegeven. 

De werkgever van onder anderen Sven Kramer en Robert Gesink heeft van Robert van der Wallen, eigenaar van BrandLoyalty, te horen gekregen dat het huidige budget hoe dan ook wordt gegarandeerd. Dat heeft Van der Wallen laten weten aan De Telegraaf. "Ik heb commitment van andere partijen, mocht de Lotto anders besluiten."

Richard Plugge, baas van de wielertak van Lotto-Jumbo is blij met die woorden. "Het is goed voor de sportiviteit, maar ook voor het businessmodel. Want op deze manier kunnen we verder bouwen aan onze de ploeg en onze identiteit." 

Fusie Staatsloterij en Lotto

Vorige maand keurde de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een fusie tussen de Staatsloterij en de Lotto goed. De twee bedrijven zijn nu druk bezig om die samensmelting door te voeren. Plugge ziet dat met vertrouwen tegemoet: "De Lotto is enthousiast. Ik verwacht dat ook zij zich ook na 2016 aan de ploeg willen blijven verbinden." 

STER Reclame