NOS Nieuws

Dodelijke schietpartij bij Den Bosch waarschijnlijk liquidatie

  • Erik Havermans
  • Erik Havermans

Bij een schietpartij in de buurt van Hoenzadriel, een dorp ten noorden van de Maas bij Den Bosch, is gisteravond een man omgekomen. Het slachtoffer is een man van 27 uit Weesp. Het gaat om een bekende crimineel uit de Amsterdamse onderwereld.

Het slachtoffer, dat in de loop van de avond bezweek aan zijn verwondingen, zat met twee anderen in de auto toen ze bij een camping in Kerkdriel werden beschoten. De andere twee, een 26-jarige man uit Utrecht en een 30-jarige man uit Weesp, raakten gewond.

De drie sloegen op de vlucht maar kwamen door hun verwondingen niet verder dan Hoenzadriel. De politie houdt ernstig rekening met een afrekening in het criminele milieu.

Bekende crimineel geliquideerd in Kerkdriel

Het zou volgens verschillende bronnen gaan om Chahid Yakhlaf. Die hoort bij de groep rond de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha. Hij was erbij toen Martha werd doodgeschoten.

De moord lijkt daarmee rechtstreeks te maken te hebben met de golf van liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Onder meer de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt is daar onderdeel van.

Er zouden al eerder pogingen gedaan zijn om Yakhlaf te liquideren. In 2014 zat er een explosief onder zijn auto en werd hij beschoten in Almere. In november afgelopen jaar zou er in Utrecht een poging zijn gedaan om hem te doden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl