AFP

De oorzaak van de brand die gisteravond woedde in een wolkenkrabber in Dubai is nog onduidelijk. De autoriteiten geven weinig informatie. Om 21.30 uur lokale tijd brak brand uit op de 20ste verdieping van het 63 verdiepingen hoge Address Hotel. 

De brand verspreidde zich snel naar de hogere verdiepingen, maar was ook snel onder controle. Volgens de autoriteiten hebben de brandwerende systemen in de wolkenkrabber voorkomen dat het vuur zich binnen het gebouw verspreidde. 

De wolkenkrabber werd ontruimd en een groot gebied eromheen werd afgesloten. Toen de brand uitbrak stonden er duizenden mensen op straat, in afwachting van de nieuwjaarsfestiviteiten.

Vuurwerkshow   

Volgens de autoriteiten vielen er geen doden. Veertien mensen zouden lichtgewond zijn geraakt, één persoon zou ernstiger gewond zijn en eentje zou een hartaanval hebben gekregen door de stress en de rook. 

Toeschouwer: het was best beangstigend

Het Address Hotel staat vlak bij de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. De vuurwerkshow die daar gepland was ging door, terwijl uit het Address Hotel nog volop zwarte rook kwam. Toen de brand uitbrak, werd er in de buurt ook al vuurwerk afgestoken.

Opmerkelijk

Dat er geen doden zijn gevallen, lijkt opmerkelijk. Mensen die in het hotel zaten, zeggen dat de brand een enorme hitte verspreidde, dat er veel puin naar beneden kwam en dat mensen in paniek weg probeerden te komen. Zelf waren ze ook doodsbang.    

Het Address Hotel heeft 626 luxe appartementen en 196 hotelkamers.       

STER reclame