Vuurwerk bij de London Eye
NOS NieuwsAangepast

In video's: met vuurwerkshows knalt de wereld 2016 in

Met spectaculaire vuurwerk- en lichtshows is in hoofdsteden over de hele wereld het nieuwe jaar gevierd. Ook in New York is het nieuwe jaar aangebroken.

2016 in New York

Drie uur eerder was het in Rio de Janeiro al 2016. De jaarwisseling werd op het bekende strand de Copacabana gevierd.

2016 in Brazilië

In Londen was het enkele uren eerder al 2016. De jaarwisseling werd gevierd met een indrukwekkend vuurwerk boven de Thames.

2016 in Londen

In Parijs waren extra veiligheidsmaatregelen van kracht rond de nieuwjaarsviering op de Champs-Élysées. Vanwege de recente aanslagen in Parijs was er dit jaar geen groot vuurwerk. In plaats daarvan werden er beelden geprojecteerd op de Arc de Triomphe.

2016 in Parijs

Ook in Duitsland was er extra beveiliging rond het feest bij de Brandenburger Tor. De jaarwisseling kwam ruim een uur na een waarschuwing van de politie voor een aanslag in München.

2016 in Berlijn

In Azië en Australië werd eerder al afgeteld. In Egypte werd het nieuwe jaar ingeluid met vuurwerk bij de piramides van Gizeh, bij de hoofdstad Caïro.

2016 in Caïro

Veel Russen vierden het nieuwe jaar om 22.00 uur Nederlandse tijd in Moskou. Het Rode Plein, waar normaal de grootste vuurwerkshow plaatsvindt, was dit jaar gesloten. De Moskovieten verzamelden zich daarom in de parken in de stad om 2016 gezamenlijk in te luiden.

2016 in Moskou

De vuurwerkshow in Hong Kong is beroemd. Bij Victoria Harbour aan de rand van de stad wordt een enorme hoeveelheid pijlen de lucht in geschoten. De show duurt ruim zeven minuten.

2016 in Hongkong

In Tokio werd om 16.00 uur Nederlandse tijd het nieuwe jaar ingeluid. Er gingen duizenden wensballonnen de lucht in. Op Oudjaarsdag bezoeken miljoenen Japanners een tempel om te bidden voor het welzijn van hun familie.

2016 in Tokio

Om 14.00 uur Nederlandse tijd werd in Sydney Oud en Nieuw gevierd met een enorme vuurwerkshow. De vuurpijlen werden er aangestoken op de Harbour Bridge bij het Sydney Opera House en dat leverde prachtige beelden op.

2016 in Sydney

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl