Adele tijdens een concert in Keulen, begin december
NOS Nieuws

Aanslagen, vluchtelingen en Griekenland. Maar Adele werd het meest gelezen

Het was het jaar van de aanslagen in Parijs, de vluchtelingenstroom naar Europa en de Grieken die maar net in de eurozone bleven. Maar het verhaal op NOS.nl dat het meest werd gelezen, ging over zangeres Adele, die vermomd meedeed aan een zangwedstrijd. Veel bezoekers lazen het artikel via onze Facebookpagina.

Presentator Graham Norton wilde voor zijn tv-show testen of negen fans van Adele haar zouden herkennen als zij samen met hen meedeed aan een imitatiewedstrijd. Vermomd met een andere neus, kin en heel veel make-up ging Adele als 'Jenny' de uitdaging aan.

Verder was er dit jaar veel aandacht voor de aanslag in juni op een fabriek in Frankrijk. Een man werd daar onthoofd. Ook de terreurdreiging in Brussel, de bekendmaking dat co-piloot Andreas Lubitz het toestel van Germanwings bewust liet crashen en het moment dat de NOS-redactie moest worden ontruimd vanwege Tarik Z. konden op veel belangstelling rekenen.

Andere goed gelezen artikelen:

- In oktober toonde een 20-jarige Syriër verslaggever Mattijs van de Wiel een Facebookpagina op zijn telefoon. Op het sociale platform waarschuwden Syrische vluchtelingen elkaar om niet naar Nederland af te reizen. De tips en adviezen die de vluchtelingen elkaar gaven, werden veel gedeeld en bezocht via sociale media.

De Facebookpagina op de telefoon van de 20-jarige Syriër

- Miljonair Robert Durst bekende in een HBO-documentaire per ongeluk dat hij drie moorden had gepleegd. Want als Durst tijdens de opnames naar de wc gaat, beseft hij niet dat zijn microfoon nog aanstaat. "Wat heb ik in godsnaam gedaan", fluistert hij tegen zichzelf. "Ik heb ze allemaal vermoord."

Robert Durst

- Een vrouw van 19 gedroeg zich vreemd bij de grensovergang tussen Marokko en de Spaanse enclave Ceuta. Bij de kofferscan werd duidelijk waarom: er zat een jongen in haar koffer.

De 8-jarige jongen wordt ontdekt op de scanner van de Spaanse grenspolitie

- In het oosten van Duitsland richtte een vrouw van 64 flinke schade aan op een snelweg waar net nieuw snelwegbeton was gestort. Toen ze wilde vluchten, probeerde ze met een balpen haar auto opnieuw te starten.

De wegenbouwers waren bezig met de laatste asfaltlaag

Deze video's werden dit jaar het meest bekeken:

- Vrijwel alle berichten over de aanslagen in Parijs van 13 november werden op de site en app veel gelezen. Een video die vooral de aandacht trok, was die van de vluchtende mensen uit het theater Bataclan.

Schokkende beelden vluchtende mensen Parijs

- Dafne Schippers schreef bij de WK in Peking geschiedenis door de wereldtitel te pakken op de 200 meter. Analist Gregory Sedoc kijkt in de studio van Studio Sport naar de finale van de 200 meter van Dafne Schippers. "Kom op Daf, nu moet je gaan!"

Sedoc uit zijn dak bij wereldtitel Schippers

- Op Facebook en Instagram doken beelden op van de vluchtende daders van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Let op, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Schokkende beelden van vluchtende daders

- De Arubaan Mitch Henriquez werd in juni in Den Haag gearresteerd, waarna hij kort daarop in het ziekenhuis overleed. Beelden van de arrestatie laten zien hoe meerdere agenten hem in bedwang proberen te houden. Ruim vier maanden na zijn dood gaat het Openbaar Ministerie over tot vervolging van een of meerdere agenten die hem arresteerden.

Video van arrestatie Arubaanse man (Bron: GeenStijl)

- Wonder boven wonder vielen er geen doden of gewonden bij het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn. Twee bouwkranen en een groot brugdeel kwamen op vier panden terecht.

Kranen Alphen vallen op huizen

- Francien Regelink werd op haar 15de slachtoffer van sexting. Haar vriendje maakte een screenshot toen ze haar borsten aan hem liet zien via de webcam. De volgende dag hing de foto door de hele school. Nieuwsuur maakte een reportage over haar verhaal.

'Mijn borsten hingen door de hele school'

- In februari stortte een Taiwanees vliegtuig neer in de Keelung-rivier in Taipei. Het ongeluk werd vastgelegd door camera's op het dashboard van een automobilist. Daarop is te zien dat het vliegtuig een brug raakt en in de Keelung-rivier terechtkomt.

Dash-cam beelden van de crash

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl