Memphis Depay
NOS Voetbal

Mooiste reportages 2015: de hoed van Depay

In de laatste dagen van 2015 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Bert Maalderink.

"Van mij mag Memphis Depay zo veel hoeden dragen als hij wil. Maar als de berichtgeving rond een voetballer meer gaat over zijn hoed dan over zijn prestaties op het veld, dan is er iets mis. Bijzaken worden hoofdzaken. Daarover gaat dit interview."

"Ik ben zelden onderdeel geweest van zo'n fascinerend en intrigerend vraaggesprek. Het lijkt wel alsof de dialoog volledig gescript is. Geschreven door een scenarioschrijver, met tips van een spelregisseur. Zes minuten lang. Onderhoudend, interessant, opvallend, grappig en ad rem. Niet in de laatste plaats door de antwoorden, gezichtsuitdrukking en lichaamstaal van Depay. Ik hoop dat hij in de toekomst vaker halt houdt bij camera's en microfoons. Daar zou hij in ieder geval mij een groot plezier mee doen."

"Als er een auto op de snelweg niet harder dan zestig rijdt, zegt een vriend van me altijd: vast een man met een hoed. Met dat beeld heeft Memphis Depay definitief afgerekend. Nu alleen nog beter voetballen."

Mooiste reportages 2015: de hoed van Memphis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl