Leveranciers staken bevoorrading V&D

tijd van publicatie
ANP

Sommige leveranciers leveren geen nieuwe spullen meer aan V&D, nu het bedrijf uitstel van betaling heeft aangevraagd. Een faillissement lijkt zeer waarschijnlijk en zij vrezen hun geld dan niet meer terug te zien. V&D betaalt producten vaak pas maanden nadat ze geleverd zijn.

Horlogemerk Seiko laat bijvoorbeeld weten geen horloges meer te leveren. "Je weet dan bijna 100 procent zeker dat je daar dan niet meer voor betaald wordt, bovendien hebben we nog een flinke vordering uitstaan", vertelt commercieel directeur Paul Daniels. Ook klanten die er zeker van willen zijn dat ze hun uurwerk terugzien, raadt hij aan hun horloge bij de lokale juwelier en niet naar de V&D te brengen voor reparatie.

Het Centraal Boekhuis levert ook geen boeken meer aan het warenhuis. Die leveringen had het bedrijf eerder dit jaar ook al eens stopgezet, toen V&D in zwaar weer verkeerde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Gewone dagen zijn er voor V&D allang niet meer'

La Place

Toch zijn er nog leveranciers die dagelijks zendingen naar het bedrijf brengen. Met sommigen van hen zijn aparte afspraken gemaakt, zegt een woordvoerder van V&D. "Dat geldt bijvoorbeeld voor de levering van dagverse producten aan La Place en de levering van gas, water en licht. Het is in het belang van alle schuldeisers om daarvoor geld uit te trekken, zodat de verkoop kan doorgaan."

Ook horlogemaker S. Weisz zegt dat er een dezer dagen gewoon nog een zending naar de V&D gaat. "Leveranciers kijken naar hun eigen situatie en beoordelen of ze nog leveren", zegt de woordvoerder van V&D daarover.

Hoewel de bewindvoerders eerder zeiden te hopen dat de winkels twee maanden open blijven, is het de vraag of dat lukt als de leveranciers geen nieuwe spullen leveren en de schappen leeg raken. De woordvoerder van V&D verwacht dat daar geen problemen mee ontstaan, omdat er nog voldoende voorraden in de magazijnen zouden liggen.

STER Reclame