Dit baby'tje was volgens Artsen Zonder Grenzen de laatste ebola-patiënt in Guinee
NOS Nieuws

Guinee viert feest vanwege einde ebola

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft Guinee ebola-vrij verklaard. Dat betekent dat Liberia het enige land is waar de besmettelijke virusziekte nog heerst. Waarschijnlijk zullen de Guineeërs het einde van de ziekte vieren met vuurwerkshows en concerten.

De epidemie, die het West-Afrikaanse land vanaf maart 2014 trof, kostte aan ruim 2500 mensen het leven. Volgens de Verenigde Naties zijn er ruim 6000 kinderen in Guinee die een of beide ouders verloren aan de ziekte. De regering van Guinee zegt dat de economie van het land is ingestort door de virusziekte.

Nubia, een baby van 3 maanden oud, was de laatste ebola-patiënt in het land. Het meisje werd met de ziekte geboren, maar herstelde volledig. Ze werd vorige maand uit het ziekenhuis ontslagen.

Status

Een land is volgens de WHO ebola-vrij als er 42 dagen na het herstel of dood van de laatste patiënt geen nieuw geval is opgedoken.

In november werd buurland Sierra-Leone ebola-vrij verklaard. Ook Liberia kreeg al twee keer die status van de WHO, maar in dat land zijn steeds weer nieuwe gevallen van de ziekte geconstateerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl