NOS Nieuws

Kritiek op proefballonnen van staatssecretaris Dekker

De Algemene Onderwijsbond (AOb) en oppositiepartijen in de Tweede Kamer hebben scherpe kritiek op staatssecretaris Dekker. Ze vinden dat hij voor onrust zorgt door met allerlei ideeën te komen om het onderwijs te vernieuwen die vervolgens in de prullenbak belanden.

AOb-voorzitter Verheggen verwijt Dekker dat hij zonder overleg met de sector plannen naar buiten brengt en daarmee irritatie veroorzaakt. Ze vindt dat hij de plannen eerst met werkgevers en werknemers moet bespreken. "Nu gooit hij ballonnetjes op die weleens hard uit elkaar klappen."

Kritiek op staatssecretaris Dekker van de Algemene Onderwijsbond en kamerleden

Rekentoets

D66-Kamerlid Van Meenen noemt als voorbeeld van plannen van Dekker die de eindstreep niet hebben gehaald de rekentoets, de kleutertoets en het CITO-eindexamen.

Zijn CDA-collega Rog voegt daaraan toe de manier waarop examens worden nagekeken en het afschaffen van de toeslag voor kleine scholen.

Draagvlak

Volgens Van Meenen stoot de staatssecretaris telkens zijn hoofd en Rog vindt dat Dekker soms vergeet dat er ook draagvlak nodig is. Ook regeringspartijen hebben eraan meegeholpen om voorstellen van de staatssecretaris van tafel te krijgen.

Dekker wil niet reageren op de onvrede. Hij benadrukt wel dat de Kamer vaak over zijn plannen heeft meegedacht en dat hij dus niet zo solistisch is als hem wordt verweten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl