Een deel van het flatgebouw in Drachten is vanmorgen vroeg ingestort
NOS NieuwsAangepast

Deel flatgebouw Drachten ingestort na grote explosie

In de flat in Drachten waar zondagavond een grote explosie was, zijn zes appartementen ingestort. Ook in de rest van het gebouw is er sprake van instortingsgevaar, zegt de gemeente Smallingerland. De bewoners van het flatgebouw waren vannacht, voor de instorting, al elders ondergebracht.

Bij de ontploffing werden de voor- en achtergevel van het gebouw weggeblazen. De flat bestaat uit 37 appartementen. Volgens een gemeentewoordvoerder lagen de ingestorte woningen rond het appartement waar de ontploffing was. De straat bij de flat is afgezet en ligt bezaaid met puin en spullen uit de appartementen.

Bij daglicht wordt de schade in Drachten zichtbaar

Het is niet duidelijk hoeveel mensen er precies in de flat wonen. De gemeente zegt dat er negen mensen zijn ondergebracht in een hotel. De overige bewoners overnachten bij familie of vrienden.

Oorzaak

De flat, die dicht bij het uitgaanscentrum van Drachten ligt, is vier verdiepingen hoog. De ontploffing was in een woning op de begane grond. Na de explosie brak er brand uit in het gebouw. Er werd een slachtoffer met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl