Totilas
NOS Sport

Mooiste reportages 2015: het afscheid van Totilas

In de laatste dagen van 2015 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Vlado Veljanoski.

"Het einde van het duurste wonderpaard ter wereld, Totilas. Dit is een gewoon item, maar de details voor- en achteraf, buiten het zicht van de camera, maken het voor mij extra bijzonder. Wij hadden in het mondiale paardensport-walhalla Aken een primeur over het meest besproken paard ter wereld. Ik had daar een interview met Sjef Janssen, ook over zijn rol als adviseur/coach van Matthias Rath, de Duitse berijder van Totilas."

"Vlak voor het interview checkt Janssen telefonisch bij de Duitse teamarts hoe het zit met de verse blessure van Totilas. Dat blijkt heel slecht nieuws te zijn: botontsteking, maanden uitgeschakeld. We starten het interview en alles is raak. Conclusie: Janssen vindt dat Totilas moet genieten van zijn oude dag. Verder rijden heeft geen zin meer. Vrij snel staat het ruwe interview op NOS.nl."

"De Duitse media pikken het meteen op. Het Duitse team en de Duitse bond zijn woedend op Janssen. Ik heb tien gemiste oproepen. Sjef wil tekst en uitleg over wat ik heb gedaan. Niets, antwoord ik, gewoon datgene gepubliceerd wat jij hebt gezegd. Door verwarring dacht hij dat het pas later zou worden uitgezonden. "Dan is dat mijn eigen onnozelheid", zegt hij sportief. Een paar dagen later verklaart het kamp-Totilas dat het elitepaard ter waarde van vijftien miljoen euro met pensioen gaat."

Mooiste reportages 2015: de laatste wedstrijd van Totilas

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl