AFP
NOS Nieuws

Beierse minister wil eigen grens bewaken

Beieren wil zijn eigen grenzen beter controleren. Die bewaking wordt nu gedaan door de federale politie, maar die heeft daarvoor te weinig mensen, zegt de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann (CSU) in de krant Welt am Sonntag.

De deelstaat heeft de hulp van Beierse agenten aan de Duitse regering aangeboden om de grens met Oostenrijk te bewaken, maar Berlijn heeft dat aanbod afgeslagen. Herrmann zegt dat hij voor deze "puur politieke" beslissing geen enkel begrip kan opbrengen.

'Parijs'

De minister stelt dat de grens met Oostenrijk nu niet goed wordt bewaakt. De federale politie komt daar niet aan toe door de grote aantallen vluchtelingen die Duitsland binnenkomen.

De slechte grensbewaking levert aanzienlijke risico's op, zegt Herrmann. Hij verwijst daarbij naar de aanslagen in Parijs. Daarnaast vormen volgens hem niet alleen terroristen een risico, maar kan ook de georganiseerde misdaad van de gebrekkige controle profiteren.

"Dat we het vijf weken na de aanslagen in Parijs niet voor elkaar krijgen om betrouwbare controles in te voeren is een bewijs van onvermogen", vindt de politicus.

Farce

Hij zegt in het interview ook dat het aantal vluchtelingen dat Duitsland binnenkomt volgend jaar drastisch moet dalen. Nog een keer een miljoen vluchtelingen kan het land volgens hem niet aan. Hij noemt een maximumaantal van 350.000 in 2016.

Daarnaast wil hij Griekenland uit de Schengen-zone gooien. Hij noemt de Griekse inspanning om de buitengrens van de EU te bewaken een farce.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl