NOS Nieuws

Iraakse strijdkrachten bij regeringskwartier Ramadi

Waarom gaat de opmars van het Iraakse leger zo langzaam?

Het Iraakse regeringsleger heeft weten door te dringen tot vlak bij het regeringskwartier in de door IS belegerde stad Ramadi. Daar wordt hevig gevochten met strijders van de terreurgroep IS.

De opmars van de Iraakse strijdkrachten in Ramadi wordt ernstig vertraagd door de vele sluipschutters, bermbommen en boobytraps van IS.

Met behulp van luchtsteun werden door IS aangebrachte explosieven tot ontploffing gebracht waardoor het leger het regeringskwartier tot op 800 meter kon naderen.

Zo'n 120 families die in het gebied wonen zijn in veiligheid gebracht door het leger. "Het voorkomen van burgerslachtoffers heeft de hoogste prioriteit, hoe lang de opmars daardoor ook gaat duren", zei een woordvoerder van het leger.

Soennitische driehoek

Volgens de politie in Ramadi zijn bij de gevechten 20 IS-strijders gedood. Over doden aan de kant van het regeringsleger wordt niets gezegd.

Ramadi ligt zo'n 100 kilometer ten westen van de Iraakse hoofdstad Bagdad. De stad ligt in de soennitische driehoek, een deel van Irak waar voornamelijk soennieten wonen. De stad is sinds mei in handen van IS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl