Jos Wienen
NOS Nieuws

VNG-voorman: Wilders meest negatieve politicus

De voorman van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) op het gebied van asielzoekers vindt Geert Wilders de meest negatieve politicus als het gaat over de opvang van vluchtelingen. Jos Wienen, die ook burgemeester van Katwijk is, zegt dat Wilders zich in negatieve zin het meest heeft onderscheiden als het om het vluchtelingendossier gaat.

"Als hij zegt: "Grenzen dicht voor terroristen", dan denk ik wat een onzinnigheid", zei Wienen vanmiddag in het programma Kamerbreed (AVROTROS) op NPO Radio 1. Volgens hem zijn er nou eenmaal vluchtelingen in Nederland en daar moet men iets mee.

Tragisch

"Dat is geen kwestie van grenzen dicht. Bovendien vind ik het bijna tragisch voor mensen die op de vlucht zijn voor geweld en terroristen, dat ze vervolgens worden neergezet als terroristen."

Wienen: Wilders heeft zich het meest negatief onderscheiden

Wienen zegt dat de uitspraken van Wilders effect hebben op mensen. Ook op sociale media. De burgemeester noemde als voorbeeld een verhaal op Facebook. Een fietsenwinkel in zijn stad Katwijk zou met goedkeuring van de gemeente gratis elektrische fietsen hebben uitgedeeld aan vluchtelingen. Dat verhaal bleek niet te kloppen.

CDA'er Wienen had in het radioprogramma ook kritiek op premier Rutte. Volgens hem zou Rutte wat meer passie moeten uitstralen in de media bij het oplossen van het vluchtelingenprobleem. "Ik kan me voorstellen dat sommigen zeggen dat de premier wat ondubbelzinniger duidelijk zou moeten maken dat dit een taak is die we met z'n allen moeten doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl