Maria Mariani en Clara toen ze nog dachten dat ze familie waren AFP

Het verhaal van een Argentijnse oma die haar kleindochter na 39 jaar had teruggevonden, blijkt te mooi om waar te zijn. De autoriteiten hebben gemeld dat er toch geen biologische band is tussen de beide vrouwen. Twee officiële testen hebben dat uitgewezen, melden Argentijnse media. Uit een andere DNA-test, die op verzoek van beide vrouwen was gedaan door een privékliniek, was juist gebleken dat ze wel familie zijn.

Gisteren werd gemeld dat de 92-jarige Maria Mariani na een lange zoektocht was herenigd met haar kleinkind Clara. Het meisje is tijdens de dictatuur weggehaald bij haar ouders toen ze drie maanden oud was en bij aanhangers van het militaire regime ondergebracht. 

Mariani is een van de grondleggers van de mensenrechtenorganisatie Grootmoeders van Plaza de Mayo, die vermiste kinderen opspoort. Haar eigen zoekactie kreeg veel aandacht doordat ze al die jaren open brieven schreef aan Clara. Mariani en Clara hebben nog niet gereageerd op de uitkomst van de officiële testen.

In Argentinië was van 1976 tot 1983 een militair regime aan de macht dat meedogenloos optrad tegen de oppositie. Naar schatting 30.000 Argentijnen werden in deze 'vuile oorlog' vermoord en 500 kinderen weggehaald bij hun ouders. De kinderen werden ter adoptie aangeboden aan sympathisanten van het bewind. In de loop der jaren zijn 119 vermiste kinderen herenigd met familie.

STER reclame