Het Poepspel
NOS Nieuws

Poepspel wint aan populariteit, Lego nog steeds populairste speelgoed

Nu vrijwel alle inkopen voor de feestdagen zijn gedaan, kan de balans worden opgemaakt: welk speelgoed is het meest verkocht? Lego staat net als de vorige jaren bij alle speelgoedwinkels bovenaan. Bij Bol.com is met afstand Lego Disney's Princess Frozen Elsa's Fonkelende IJskasteel het populairst. Op nummer 2 staat het bordspel 30 seconds en op 3 VTech Kidizoom - Action Cam.

"Maar als we kijken naar de bestellingen van de afgelopen weken staat op dit moment het Poepspel met stip bovenaan", zegt een woordvoerster van de internetwinkel. "Dit spel zijn we pas in het najaar gaan verkopen, vandaar dat het op de lijst over het hele jaar de achttiende plaats heeft. De top-50 van de afgelopen weken ziet er dus anders uit dan de top-50 van het afgelopen jaar (.pdf)."

In het Poepspel - 'het spel waarbij iedereen windt' - moeten de spelers kaarten kwijtraken. Degene die aan het einde van het spel (voor kinderen van 8 - 11 jaar) de meeste kaarten overhoudt, verliest en speelt verder met een plastic drol op zijn hoofd.

Monopoly

Opvallend in de lijst is de nummer 6 notering: Monopoly Classic. Dat verbaast Olivier Verheul van speelgoedwinkel Tabletop Kingdom in Den Haag niets. "Monopoly is ontzettend populair, een icoon voor bordspellen. Het spel is er in allerlei verschillende thema's. Het leuke aan Monopoly is dat je het concept kan kopen of lenen. Er worden, uit mijn hoofd, 50.000 varianten gemaakt."

Nummer vijf, Ticket to Ride, is in de winkel Verheul het meest verkochte spel. In het spel moeten spoorlijnen worden gebouwd op een kaart van Europa. Wie de meeste punten verdient met het spoor, heeft gewonnen. "Het goede aan Ticket to Ride is dat het heel makkelijk uit te leggen is, in vijf minuten snap je hoe het werkt. Maar om te winnen moet je tactisch nadenken en plannen. Doordat je altijd tegen elkaar speelt, wordt het nooit simpel omdat de ander ook nadenkt."

Bij Blokker, de eigenaar van speelgoedwinkels Bart Smit en Intertoys, kwam ook Lego als populairste speelgoed uit de bus dit jaar. Daarnaast gaan drones "door het dak", zegt een woordvoerder. "Ook doen de de gezelschapsspelen het aan het eind van het jaar altijd goed."

Top 5 meest verkochte speelgoedartikelen 2015 Bol.com

1.Lego Disney Princess Frozen Elsa's Flonkerende IJskasteel
2.30 Seconds - Bordspel
3.VTech Kidizoom - Action Cam
4.Lego City Politiebureau
5.Ticket to Ride - Europa - Bordspel

Top 3 meest verkochte speelgoedartikelen Bart Smit

  • Bart Smit
    Lego City vrachttrein
  • Bart Smit
    NERF N-Strike Elite Retaliator
  • Bart Smit
    Nikko Nano VaporizeR 2

Top 3 meest verkochte speelgoedartikelen Intertoys

  • Lego
    Lego Friends Heartlake hotel
  • Nintendo
    Nintendo Wii U Super Mario Maker Bundel
  • Kurio
    Kurio C15200 Smart tablet 8,9 inch

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl